Idag är det inte vilken dag som helst…

Det är Oscars allra sista dag på hans behandling. Idag trär vi sista pärlan på det drygt 6 meter långa supersnöret.

För drygt 2,5 år sedan förvandlades våra liv till en enda stor mardröm. Vårt barn hade fått cancer, Oscar hade fått leukemi. 915 dagar med cytostatika som ständigt bryter ner kroppen. Mängder med biverkningar som påverkat kroppen såväl fysiskt men även psykiskt med en hel del ”mörka” tankar.

Att som 9-åring få reda på att man har drabbats av en allvarlig sjukdom, där läkarna inte kan lova att man blir frisk utan att man faktiskt kan dö.
Att vara så sugen på sin favoritmat men när den väl serveras så smakar den inte gott längre eller så är man så illamående att man bara kräks, eller har munnen full med blåsor så man knappt kan svälja sin saliv.
Att vilja leka och springa runt med sina kompisar men inte ha varken orken eller balansen utan man ständigt ramlar och slår sig.
Att varje vecka ska behöva gå till sjukhuset för att ta prover genom att antingen sätta nål i venporten eller stickas i de redan skinnflådda fingertopparna. Listan kan göras lång…

Många tårar har vi fällt och vi är nog inte i närheten av att förstå allt vad du har upplevt och fått gå igenom. Vilken krigare och kämpe du är. Vi älskar dig så otroligt mycket och håller nu alla tummar och tår att det inte kommer tillbaka. Först år 2025 blir Oscar friskförklarad, 16 år gammalt.Idag är det glädjetårar som kommer och nu ska det firas ordentligt…

Under Oscars sjukdomsperiod har vi haft förmånen att ha kontakt med Projekt 322. Med upplevelser som gjort att Oscar kunnat glömma åtminstone för stunden allt som har med sjukdom och göra och bara kunna få göra något som han tycker om. Små ljusglimtar i vardagen som betyder så otroligt mycket.
Det är nu september och internationella barncancermånaden. Visst vill du vara med och stödja Projekt 322 arbete genom att sprida glädje till våra ”superhjältar” och deras familjer.
Din gåva kan sättas in på Bankgironummer 812-9256 eller Swishnummer 123 502 0664.
Märk gåvan internationella barncancermånaden. Varje gåva gör skillnad, stor som liten.

En liten påminnelse….
Lev livet – man vet aldrig vad morgondagen har att vänta. Ta hand om varandra.